Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek
Sonoff Mini R3 WiFi + eWeLink-Remote okosrelé 16A
4.090 Ft (3.220 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Sonoff Mini R3 WiFi + eWeLink-Remote okosrelé 16A

4.090 Ft (3.220 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: SONOFF
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. április 16.
Cikkszám: MINIR3
Elérhetőség: Utolsó 18 db raktáron

Leírás

A Sonoff Mini R3 az gyártó 2022 év újdonsága amely az "eWeLink-Remote" új vezetéknélküli technológiát használ.
Az eWeLink-Remote a vezetéknélküli kommunikációhoz hasonló , helyi távrányításra szolgáló új technológia, melyet a Sonoff a Sonoff Mini R3 és a Sonoff S-MATE termékekben mutatott be.
eWeLink-Remote előnyei: nyílt terepen akár 150 méter hatótávolságnak akár a 3-5-szöröse is lehet mint ar RF kommunikáció, egyszerűbb párosítás nem kell fizikailag hozzáférnünk a párosítást megjegyző termékekhez

 

Hogyan használható a Sonoff Mini R3?

 

A Sonoff Mini R3-ban van tehát egy eWeLink-remote vevőegység, a (külön termékként elérhető) Sonoff S-MATE-ben pedig egy "eWeLink-remote" adóegység. A Sonoff Mini R3-t a fogyasztóhoz, például egy lámpához kell bekötni állandó fázis és nulla betáppal, ami a fogyasztó működéséhez amúgy is szükséges, tehát biztosan elérhető ott minden esetben. A Sonoff S-MATE pedig a csak fázisvezetékkel bekötött hagyományos kapcsolók mögé kerülhet például a fali aljzatba, ez képes érzékelni a villanykapcsolást, és kompatibilis billenő és kétállású kapcsolókkal is.

A Sonoff S-MATE-nek ráadásul 3 kapcsolóbemenete is van, azaz egy háromgombos kapcsoló, vagy egy 1 gombos és egy 2 gombos csillárkapcsoló, vagy három egygombos kapcsoló kapcsolását is képes érzékelni, és az egyes gombok akár 3 különböző helyen levő Sonoff MINI R3 egységgel is összepárosíthatóak és vezeték nélkül kapcsolhatóak:

 

Jó tudni, hogy a Sonoff S-MATE-ben található (L), (L1), (L2), (L3) bemenetek össze vannak bent kötve, csak a vezetékek (WAGO nélküli) összekötésére kínálnak kényelmes megoldást, az S-MATE modul működéséhez nem szükséges a használatuk. Azaz a Sonoff S-MATE képes 230V AC betáp nélküli fali kapcsolóról is működni, mivel számára egy CR2032 gombelem adja a működéséhez szükséges energiát, így akár egy vezetékek nélküli fali kapcsoló mögé bekötve is képes a Sonoff Mini R3 vezérlésére, kvázi távirányítóként, ha a fali kapcsoló és a lámpa nincs vezetékkel összekötve.

A Sonoff Mini R3 és a Sonoff S-MATE párosításakor a Sonoff Mini R3 lényegében egy "eWeLink-remote" átjáróként vagy hub-ként működik, hiszen a Sonoff S-MATE-re kötött kapcsolóval más eWeLink eszközöket is vezérelhetünk a felhőn keresztül. Ehhez nincs más dolgunk, mint létrehozni egy Okosvezérlést (Scene-t) az eWeLink app-ban, és megadni, hogy a Sonoff S-MATE egyes kapcsolóinak kapcsolásakor melyik másik eWeLink eszközt szeretnénk kapcsolni. Az ilyen vezérlések működéséhez - más Okosvezérlésekhez / Scene-ekhez hasonlóan - élő internetkapcsolat kell, azonban a Sonoff S-MATE és a vele közvetlenül párosított Sonoff Mini R3 közötti kapcsolás offline esetben is mindig működik:

Okosfunkciók:

 

A Sonoff Mini R3 - más Sonoff relékhez hasonlóan - alapértelmezésben a Sonoff / eWeLink felhőhöz csatlakozik és azon keresztül teszi magát elérhetővé a tulajdonosa számára az interneten keresztül az Android-ra és iOS-re is elérhetővé és vezérelhetővé az eWeLink okostelefon app-ban. Más Sonoff okosrelékhez hasonlóan ehhez is beállítható időzített ki/bekapcsolás, támogatja a ciklusvezérlést, és az automatikus kikapcsolást (inching), mellyel impulzuskapcsolás üzemmódba is beállítható, vagy időreléként a bekapcsolás után megadott idő után kikapcsoltatható. A távoli elérés lehetősége megosztható a családtagokkal is.
A Sonoff Mini R2-höz hasonlóan a Sonoff Mini R3 is használható az eWeLink app helyett helyi automatizációs szerverrel, hiszen az ún. DIY üzemmódban támogatja a REST API-n keresztüli integrációkat okosotthon/lakásautomatizálási rendszerek felé.
A Sonoff Mini R3 a tapasztalatok szerint nem fér bele a szabványos magyar kör alakú fali aljzatba, aljzatba építéséhez négyzet alakú vagy nyolcszögletű szabványos EU doboz szükséges.

A Sonoff Mini R3 tehát tökéletes megoldást jelent a csak fázisvezetékkel rendelkező villanykapcsolók utólagos felokosítására a Sonoff S-MATE modullal együtt, illetve olyan vezeték nélküli villanykapcsolás kialakítására, ahol a kapcsoló és a lámpa nincs vezetékkel összekötve. A megnövelt 16A maximális névleges teljesítményének köszönhetően nagyteljesítményű fogyasztók kapcsolására is népszerű választás kis méretének köszönhetően. 

 

Bekötési rajzok:

 

Sonoff Mini R3 önmagában használva, S-MATE nélkül:

Sonoff Mini R3, vezetékes vagy vezetéknélküli bekötésű S-MATE-(ek)kel vezérelve:

Több Sonoff Mini R3, egy vezetékes vagy vezetéknélküli bekötésű S-MATE-tel vezérelve:

 

Terméktulajdonságok:

 • Kis méretű okosrelé - tipikusan a fogyasztónál köthető be, de elhelyezhető nyolcszögletű vagy négyzet alakú fali dobozba is konnektor vagy villanykapcsoló mögé;
 • Gyors és egyszerű Bluetooth párosítás - a beépített Bluetooth chip-nek köszönhetően másodpercek alatt párosítható a Sonoff Mini R3 a telefonon futó
  eWeLink app-al.
 • WiFi modul - A relé WiFi modullal rendelkezik és az otthoni/irodai WiFi hálózaton keresztül kapcsolódik a hálózatra, illetve az alapértelmezett felhő üzemódban a gyári eWeLink Cloud-hoz.
 • eWeLink-remote hub/gateway funkció - a Sonoff Mini R3 rendelkezik egy beépített "eWeLink-remote" vevőegységgel, mely az ilyen távirányítós eszközök jelét képes venni, és a felhőn keresztül más eWeLink eszközök fele is továbbítani
 • Hagyományos kapcsolóval is vezérelhető: a (külön kapható), hagyományos csak fázisos kapcsoló mögé, vagy vezetékek nélküli aljzatba is beszerelhető Sonoff S-MATE modul képes az eWeLink-remote (Bluetooth alapú technológiával) vezeték nélkül kapcsolni a Sonoff Mini R3-t;
 • APP-ból történő KI/BE kapcsolás – Bárhol is vagy, az APP-vól távolról is ki vagy be kapcsolhatod a Mini R3-t és rá kötött elektromos eszközöket,
  konnektort vagy világítást.
 • Mobil App – Ingyenes iOS és Android mobil App: eWeLink
 • Állapotlekérdezés – A mobil App-ban látszik az okosrelé aktuális állapota (be vagy kikapcsolt)
 • Időzítés – Számos időzítési funkció elérhető: egy konkrét időpont beállítása, ismétlődő időpontok beállítása, visszaszámláló / timer, ciklus.
 • Megosztható másokkal – Hozzáférést adhat pl. családtagjainak a távvezérléshez
 • Készülékcsoportok – Csoportba rendezheti készülékeit, és egy kattintással többet is ki vagy bekapcsolhat
 • Kompatibilitás – Hozzákapcsolható hangvezérlés érdekében Amazon Alexa-hoz, Google Assistant-hoz, valamint IFTTT-hez is
 • DIY üzemmódban könnyen integrálható REST API-n keresztül otthonautomatizációs szerverekhez.
 • Tartozék a DIN-sín adapter - a termék része egy DIN-sín adapter, mellyel villamossági szekrénybe is beszerelhető.
Gyártó Sonoff
Modell MINIR3
Bemenet 100-240V ~50/60Hz 16A max.
Kimenet 100-240V ~50/60Hz 16A max.
Max. teljesítmény 3500W
Támogatott operációs rendszerek Android, iOS
Wi-Fi IEEE 802.11 b/g/n 2,4 GHz
Anyag Műanyag
Méretek 54x45x24mm
Garancia  6 hónap

 

A csomag tartalma:
Sonoff Mini R3 WiFi + eWeLink-Remote okosrelé 16A  1 db

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.