Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek
Sonoff S-MATE2 Extreme vezeték nélküli kapcsoló modul
3.290 Ft (2.591 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Sonoff S-MATE2 Extreme vezeték nélküli kapcsoló modul

3.290 Ft (2.591 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: SONOFF
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. június 24.
Cikkszám: S-MATE2
Elérhetőség: Utolsó 16 db raktáron

Leírás

A Sonoff S-MATE2 Extreme nem más, mint a Sonoff "eWeLink Remote" nevű Bluetooth-os modulja, a korábbi Sonoff S-MATE újabb verziója.

A modult hagyományos nyomógombos vagy kétállású ki/be villanykapcsolók mögé szerelhetjük be a fali aljzatba, műkődéséhez nem igényel fázis + nulla vezető bekötést, mivel egy gombelemről működik. Segítségével a hagyományos fali kapcsolóról vezérelhetünk Bluetooth Low Energy vezeték néküli kommunikáció segítségével eWeLink-Remote vevőegységgel és hub-al felszerelt Sonoff eszközöket, például Sonoff Basic R4 vagy Sonoff Mini R3/R4 kapcsolórelé modult vagy Sonoff TX Extreme (TX T5) villanykapcsolót. 

A Sonoff S-MATE2 tehát egy ilyen "eWeLink-Remote" távirányító modul, mely a három kapcsolóbementére kötött (kétállású vagy csengő/billenő) kapcsoló kapcsolása esetén kapcsolási jelet küld a vele párosított eWeLink-Remote vevőegységgel felszerelt okoseszköznek, például a Sonoff Mini R3/R4-nek vagy egy Basic R4-nek. A három bemeneten levő kapcsoló akár három különböző eWeLink-Remote vevőegységes eszközzel is párosítható, azaz akár három külön relé is kapcsolható vele, ha egy három gombos (vagy három egygombos, egy két- és egy egygombos) kapcsoló van rákötve az S-MATE2 Extreme-re.

A Sonoff S-MATE2 kompatibilis billenő (csengő) és kétállású kapcsolókkal is, ehhez csak a kapcsoló típusának megfelelő állásba kell állítani az S-MATE2 modul oldalán egy kis kapcsolót.

Az S-MATE Extreme bemeneteire kötött kapcsolókkal egyre több Sonoff eszköz vezérelhető, hiszen a Sonoff újabb termékei szinte mind eWeLink-Remote funkcióval jelennek meg. A régebbi Sonoff Mini R3, az újabb Sonoff Mini R4, a Sonoff Basic R4, sőt a Dual R3 is kapcsolható vele közvetlenül. De ha az eWeLink-Remote vevőegységes eszköznek van internet kapcsolata, akkor a felhőn át az eWeLink-Remote hub-funkció nélküli Sonoff, SmartWise stb. eszközök is vezérehetőek.

Hogy az egyes gombok mit kapcsoljanak, azt az eWeLink App Okosvezérlés (Scene) menüpontjában adhatjuk meg az összes gombra. A Sonoff S-MATE2 a saját eWeLink-Remote gateway-ét is egy ilyen Okosvezérlés (Scene) definíciója alapján fogja kapcsolni, ez azonban nem kötelező, hiszen használhatjuk mindhárom gombot más eszközök vezérlésre is. Ha az egyik gombbal a párosított pl. Sonoff Mini R3/R4 vagy Basic R4-et kapcsoljuk, ez offline esetben is mindig működni fog, (hiába Okosvezérlés/Scene beállításban adtuk ezt meg), ehhez nem szükséges internet-elérés. Ahhoz azonban, hogy más eWeLink eszközöket kapcsoljunk a hub eszközre kapcsolt S-MATE2-kel, már internet-kapcsolat szükséges, éppúgy, mint más Okosvezérlések (Scene-ek) esetén.

A Sonoff S-MATE-ben van egy "eWeLink-Remote" adóegység, a (külön termékként elérhető) Sonoff Mini R3/R4-ben vagy pl. a Basic R4 relében pedig egy eWeLink-remote vevőegység. A relét a fogyasztóhoz, például egy lámpához kell bekötni állandó fázis és nulla betáppal, ami a fogyasztó működéséhez amúgy is szükséges, tehát biztosan elérhető ott minden esetben. A Sonoff S-MATE2-t pedig tehetjük a csak fázisvezetékkel bekötött hagyományos kapcsolókhoz a fali aljzatba, ez képes lesz érzékelni a fali kapcsolón a kapcsolást, és jelezni a kapcsolást a vezetéknélküli eWeLink-Remote kapcsolaton át a relének.

A Sonoff S-MATE2-nek 3 kapcsolóbemenete is van, azaz egy háromgombos kapcsoló, vagy egy 1 gombos és egy 2 gombos csillárkapcsoló, vagy három egygombos kapcsoló kapcsolását is képes érzékelni, és az egyes gombok akár 3 különböző helyen levő relvéel is összepárosíthatóak és vezeték nélkül kapcsolhatóak.

A vevőegységet tartalmzó relé és a Sonoff S-MATE2 párosításakor a relé lényegében egy "eWeLink-remote" átjáróként vagy hub-ként működik, hiszen a Sonoff S-MATE2 Extreme-re kötött kapcsolóval más eWeLink eszközöket is vezérelhetünk a felhőn keresztül. Ehhez nincs más dolgunk, mint létrehozni egy Okosvezérlést (Scene-t) az eWeLink app-ban, és megadni, hogy a Sonoff S-MATE2 egyes kapcsolóinak kapcsolásakor melyik másik eWeLink eszközt szeretnénk kapcsolni. Az ilyen vezérlések működéséhez - más Okosvezérlésekhez/Scene-ekhez hasonlóan - élő internetkapcsolat kell, azonban a Sonoff S-MATE2 és a vele közvetlenül párosított relé közötti kapcsolás offline esetben is mindig működik.

 Terméktulajdonságok:

  • Kis méretű vezetéknélküli fali kapcsolómodul - tipikusan a fali aljzatba kerül a csak fázissal működő kapcsolószerelvény mögé, még kisebb, mint a korábbi S-MATE.
  • Vezetéknélküli kapcsolás - vezetékek nélküli kapcsolóaljzatba is telepíthető hagyományos kapcsoló mögé.
  • Belefér a szabványos kör alakú magyar/EU aljzatba, azonban mélyített szerelvénydoboz ajánlott hozzá.
  • eWeLink-remote kapcsolómodul - párosítható a Sonoff Mini R3-mal, Sonoff Mini R4-el, Basic R4-el (illetve más eWeLink-Remote gateway-el szerelt egységgel) mely veszi az S-MATE2 eWeLink-Remote távirányító jelét képes venni, és azt a felhőn keresztül más eWeLink eszközök felé is továbbítani.
  • Offline esetben is kapcsolja a vele párosított eWeLink-Remote relét/kapcsolót - a vele párosított eWeLink-Remote eszközöket, pl. Sonoff Mini R3 internet-kapcsolat nélkül, offline állapotban is kapcsolni képes; más eWeLink eszközök kapcsolásához azonban internetkapcsolat szükséges.
  • Hagyományos kapcsolóval vezérelhető: legfeljebb 3 kapcsolóbemenetén figyeli a kétállású vagy billenőkapcsolós kapcsolók kapcsolását.
  • Elemes működés - egy CR2477 gombelem szükséges a működéséhez, melyet az eszköz gyárilag tartalmaz, azonban cseréje egy friss elemre ajánlott.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Paraméterek

Gyártó Sonoff
Modell S-MATE2
Tápegység 1 x CR2477 elem (3V) (tartozék)
Anyag Műanyag
Méretek 40.3 x 37.4 x 18.3mm