Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek
Sonoff S-MATE eWeLink-Remote vezeték nélküli kapcsoló modul
1.790 Ft (1.409 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Sonoff S-MATE eWeLink-Remote vezeték nélküli kapcsoló modul

1.790 Ft (1.409 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: SONOFF
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. április 16.
Cikkszám: S-MATE
Elérhetőség: Utolsó 15 db raktáron

Leírás

A Sonoff S-MATE modul segítségével max. három fali kapcsolóról vezeték nélkül is vezérelhetünk eWeLink-Remote vevőegységgel felszerelt okoseszközöket, pl. a Sonoff Mini R3 relé
Az eWeLink-Remote a vezetéknélküli kommunikációhoz hasonló , helyi távrányításra szolgáló új technológia, melyet a Sonoff a Sonoff Mini R3 és a Sonoff S-MATE termékekben mutatott be 2022-ben.
eWeLink-Remote előnyei: nyílt terepen akár 150 méter hatótávolságnak akár a 3-5-szöröse is lehet mint ar RF kommunikáció, egyszerűbb párosítás nem kell fizikailag hozzáférnünk a párosítást megjegyző termékekhez
A Sonoff S-MATE tehát egy ilyen "eWeLink-Remote" távirányító modul, mely a három kapcsolóbementére kötött (kétállású vagy csengő/billenő) kapcsoló kapcsolása esetén kapcsolási jelent küld a vele párosított eWeLink-Remote vevőegységgel felszerelt okoseszköznek, például a Sonoff Mini R3-nak. A három bemeneten levő kapcsoló akár három különböző eWeLink-Remote vevőegységes eszközzel is párosítható, azaz akár három külön Sonoff Mini R3 is kapcsolható vele, ha egy három gombos (vagy három egygombos, egy két- és egy egygombos) kapcsoló van rákötve az S-MATE-re.
 
A Sonoff S-MATE kompatibilis billenő (csengő) és kétállású kapcsolókkal is, ehhez csak a kapcsoló típusának megfelelő állásba kell állítani az S-MATE modul oldalán egy rejtett kapcsolót.
 
Az S-MATE bemeneteire kötött kapcsolókkal azonban nem csak a Sonoff Mini R3 kapcsolható, hanem más, eWeLink-Remote funkció nélküli Sonoff, SmartWise stb. eszközök is vezérehetőek. Hogy az egyes gombok mit kapcsoljanak, azt az eWeLink app Okosvezérlés (Scene) menüpontjában adhatjuk meg az összes gombra. A Sonoff S-MATE a saját eWeLink-Remote gateway-ét, a vele párosított Sonoff Mini R3-t is egy ilyen Okosvezérlés (Scene) definíciója alapján fogja kapcsolni, ez azonban nem kötelező, hiszen használhatjuk mindhárom gombot más eszközök vezérlésre is. Ha az egyik gombbal a párosított Sonoff Mini R3 kapcsoljuk, ez offline esetben is mindig működni fog, (hiába Okosvezérlés / Scene beállításban adtuk ezt meg), ehhez nem szükséges internet-elérés. Ahhoz azonban, hogy más eWeLink eszközöket kapcsoljunk a Sonoff Mini R3-ra kapcsolt S-MATE-ekkel, már internet-kapcsolat szükséges, éppúgy, mint más Okosvezérlések (Scene-ek) esetén.
Mire jó a Sonoff S-MATE?
 
A Sonoff S-MATE-ben van egy "eWeLink-Remote" adóegység, a (külön termékként elérhető) Sonoff Mini R3-ban pedig egy eWeLink-remote vevőegység. A Sonoff Mini R3-t a fogyasztóhoz, például egy lámpához kell bekötni állandó fázis és nulla betáppal, ami a fogyasztó működéséhez amúgy is szükséges, tehát biztosan elérhető ott minden esetben. A Sonoff S-MATE pedig tehetjük a csak fázisvezetékkel bekötött hagyományos kapcsolókhoz a fali aljzatba, ez képes lesz érzékelni a fali kapcsolón a kapcsolást, és jelezni a kapcsolást a vezetéknélküli eWeLink-Remote kapcsolaton át a Sonoff Mini R3-nak.

 

 

A Sonoff S-MATE-nek ráadásul 3 kapcsolóbemenete is van, azaz egy háromgombos kapcsoló, vagy egy 1 gombos és egy 2 gombos csillárkapcsoló, vagy három egygombos kapcsoló kapcsolását is képes érzékelni, és az egyes gombok akár 3 különböző helyen levő Sonoff MINI R3 egységgel is összepárosíthatóak és vezeték nélkül kapcsolhatóak:

 

Jó tudni, hogy a Sonoff S-MATE-ben található (L), (L1), (L2), (L3) bemenetek össze vannak bent kötve, csak a vezetékek (WAGO nélküli) összekötésére kínálnak kényelmes megoldást, az S-MATE modul működéséhez nem szükséges a használatuk. Azaz a Sonoff S-MATE képes 230V AC betáp  nélküli (és lényegében minden vezeték nélküli) fali kapcsolóról is működni, mivel számára egy CR2032 gombelem adja a működéséhez szükséges energiát, így akár egy vezetékek nélküli fali kapcsoló mögé bekötve is képes a Sonoff Mini R3 vezérlésére, kvázi távirányítóként, ha a fali kapcsoló és a lámpa nincs vezetékkel összekötve.

 

A Sonoff Mini R3 és a Sonoff S-MATE párosításakor a Sonoff Mini R3 lényegében egy "eWeLink-remote" átjáróként vagy hub-ként működik, hiszen a Sonoff S-MATE-re kötött kapcsolóval más eWeLink eszközöket is vezérelhetünk a felhőn keresztül. Ehhez nincs más dolgunk, mint létrehozni egy Okosvezérlést (Scene-t) az eWeLink app-ban, és megadni, hogy a Sonoff S-MATE egyes kapcsolóinak kapcsolásakor melyik másik eWeLink eszközt szeretnénk kapcsolni. Az ilyen vezérlések működéséhez - más Okosvezérlésekhez / Scene-ekhez hasonlóan - élő internetkapcsolat kell, azonban a Sonoff S-MATE és a vele közvetlenül párosított Sonoff Mini R3 közötti kapcsolás offline esetben is mindig működik:

 

Bekötési rajzok:

 

Sonoff Mini R3, vezetékes vagy vezetéknélküli bekötésű S-MATE-(ek)kel vezérelve:

Több Sonoff Mini R3, egy vezetékes vagy vezetéknélküli bekötésű S-MATE-tel vezérelve:

 

Terméktulajdonságok:

 

  • Kis méretű vezetéknélküli fali kapcsolómodul - tipikusan a fali aljzatba kerül a csak fázissal működő kapcsolószerelvény mögé.
  • Vezetéknélküli kapcsolás - vezetékek nélküli kapcsolóaljzatba is telepíthető hagyományos kapcsoló mögé.
  • Belefér a szabványos kör alakú magyar / EU aljzatba, azonban mélyített szerelvénydoboz ajánlott hozzá.
  • eWeLink-remote kapcsolómodul - párosítható a Sonoff Mini R3-mal (illetve más eWeLink-Remote gateway-el szerelt egységgel) mely veszi az S-MATE eWeLink-Remote távirányító jelét képes venni, és azt a felhőn keresztül más eWeLink eszközök fele is továbbítani;
  • Offline esetben is kapcsolja a vele párosított eWeLink-Remote relét / kapcsolót - a vele párosított eWeLink-Remote eszközöket, pl. Sonoff Mini R3 internet-kapcsolat nélkül, offline állapotban is kapcsolni képes; más eWeLink eszközök kapcsolásához azonban internetkapcsolat szükséges.
  • Hagyományos kapcsolóval vezérelhető: legfeljebb 3 kapcsolóbemenetén figyeli a kétállású vagy billenőkapcsolós kapcsolók kapcsolását.
  • Elemes tápellátás - egy CR2032 elem szükséges a működéséhez(tartozék)
Gyártó Sonoff
Modell S-MATE
Tápegység 1x CR2032 (3V) elem (tartozék)
Anyag Műanyag
Bemenet 100-240V ~50/60Hz 16A max.
Kimenet 100-240V ~50/60Hz 16A max.
Üzemi hőmérséklet -10°C-40°C
Méretek 54x45x24mm
Garancia  6 hónap

 

 

 

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.